Главная » 2011 » Noyabr » 5 » Go'shtli taomlarni lazzatli bo'lishining 10 siri
04:05
Go'shtli taomlarni lazzatli bo'lishining 10 siri
Go'shtni to'rg'ayotganda uning to'qima yo'nalishlari bo'ylab to'g'rash
lozim. Issiq pishgan go'shtning kesilishi soviganiga nisbatan qiyinroq
kechadi. Go'shtning qattiqroq joylarini dimlamaga yoki qiyma sifatida foydalanish tavsiya etiladi.Go'shtni duxovkada pishirmoqchi bo'lsangiz, uni pergament qog'oziga o'rab olgan ma'qul. Duxovkada go'sht pishirilayotganda eng ma'qul harorat 170-200 daraja issiqlikni tashkil etadi. Agar
go'sht bo'lagining tuzi o'tib qolgan bo'lsa, uni tuz solinmagan sousga
solish kifoya. Yaxshisi, tuzlangan go'shtni sovuq smetanali sousga
solib, go'sht sovishi bilan ajratib olsa bo'ladi. Smetana go'sht
sovigunga qadar go'shtdagi ortiqcha tuzni o'ziga tortib oladi. Go'sht
bo'lagi yumshoq va lazzatli bo'lib etilishi uchun, pishirishdan avval
uni bir necha soat davomida sutga botirib qo'yish kerak.Go'sht
qovurishda qizdirilgan yog'ga ho'l bo'laklarni solmay, yaxshisi, ularni
salfetka yordamida artib, keyin qovurish darkor. Shunda qovurilgan
go'sht bo'laklari chiroyli qizg'ish tus oladi.Kotletlar pishirishda
tolqondan foydalanish lozim. Lekin tovaga tolqon bo'laklarining tarqab
ketishi noxushlik keltirishi tabiiy. Bunda kotletlarni avval unga so'ng
tuxum, undan keyingina tolqon bilan belab olib, qovurilsa, tolqon
ajralib ketmaydi.Qopqoq yopiq holida go'shtni qovurib bo'lmaydi. Bu qovurma go'shtning ta'mini o'zgarishiga olib keladi.Qovurishdan
avval go'sht bo'laklariga ozroq shakar kukunidan sepilib, so'ng
qovurilsa, go'sht bo'lagi mazali, qizg'ish va qirsillama bo'lib etiladi.