Главная | Регистрация | Вход | RSSJuma, 10.05.2024, 15:34

SOFT PORTAL OF UZBEKISTAN

Меню сайта
Категории раздела
Kompyuterlar uchun [16]
Mobil telefon uchun [10]
Foydali maslahatlar [13]
Sport yangiliklari [5]
Oshxona [4]
Avto Olam [3]
Bu qiziq ... [42]
She'riyat [10]
Kitoblar [8]
Shou-Biznes [0]
Ilm-Fan [3]
Kashfiyotlar [7]
Latifalar [1]
Buyuk Siymolar [21]
Ibratli hikoyalar [4]
Topishmoqlar [6]
Aforizmlar [19]
Yulduzlar biografiyasi [2]
Dasturlash tillari [6]
Eng-Eng-Eng [4]
Hayvonot dunyosi [14]
Qiziqarli masalalar [1]
Salomatlik [2]
O'simliklar dunyosi [1]
Maqollar [7]
E-Book [1]
Мини-чат
Наш опрос
Siz uchun qaysi biri kuchli Antivirus?
Barcha javoblar: 47
Статистика

Hozir saytda: 1
Mehmonlar: 1
Foydalanuvchilar: 0

04:05
Go'shtli taomlarni lazzatli bo'lishining 10 siri
Go'shtni to'rg'ayotganda uning to'qima yo'nalishlari bo'ylab to'g'rash lozim. Issiq pishgan go'shtning kesilishi soviganiga nisbatan qiyinroq kechadi. Go'shtning qattiqroq joylarini dimlamaga yoki qiyma sifatida foydalanish tavsiya etiladi.Go'shtni duxovkada pishirmoqchi bo'lsangiz, uni pergament qog'oziga o'rab olgan ma'qul.
Duxovkada go'sht pishirilayotganda eng ma'qul harorat 170-200 daraja issiqlikni tashkil etadi.
Agar go'sht bo'lagining tuzi o'tib qolgan bo'lsa, uni tuz solinmagan sousga solish kifoya. Yaxshisi, tuzlangan go'shtni sovuq smetanali sousga solib, go'sht sovishi bilan ajratib olsa bo'ladi.  Smetana go'sht sovigunga qadar go'shtdagi ortiqcha tuzni o'ziga tortib oladi.
Go'sht bo'lagi yumshoq va lazzatli bo'lib etilishi uchun, pishirishdan avval uni bir necha soat davomida sutga botirib qo'yish kerak.Go'sht qovurishda qizdirilgan yog'ga ho'l bo'laklarni solmay, yaxshisi, ularni salfetka yordamida artib, keyin qovurish darkor. Shunda qovurilgan go'sht bo'laklari chiroyli qizg'ish tus oladi.Kotletlar pishirishda tolqondan foydalanish lozim. Lekin tovaga tolqon bo'laklarining tarqab ketishi noxushlik keltirishi tabiiy. Bunda kotletlarni avval unga so'ng tuxum, undan keyingina tolqon bilan belab olib, qovurilsa, tolqon ajralib ketmaydi.Qopqoq yopiq holida go'shtni qovurib bo'lmaydi. Bu qovurma go'shtning ta'mini o'zgarishiga olib keladi.Qovurishdan avval go'sht bo'laklariga ozroq shakar kukunidan sepilib, so'ng qovurilsa, go'sht bo'lagi mazali, qizg'ish va qirsillama bo'lib etiladi.

Категория: Oshxona | Просмотров: 1434 | Добавил: WebmasterUz | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Noyabr 2011  »
DuSeChorPayJuShaYak
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архив записей
Друзья сайта

Copyright MyCorp © 2024